Friday, 19 October 2012

K.A.M.I di LenSa Kamera


Asalamuailaikum ~
Hye , M0rning guys =)
New entry 4 today 20.10.2012 Saturday
Hihi .. jom , today ryn just nak share dengan k0rang yang ryn belajar gune kamera dlsr Nikon d3100 manual ! hee .. dah lame beli baru erkedik2 nak belajar ! Nampak kan kemalasan disitu ! hihi

So who be my model ? wow .. hihi tak lain tak bukan buddies lah yang sudi jadi m0del ryn yang tak berbayar ! HAKHAK .. AMBOI anak dara gelak sakan ! NurulfarahiZZAti dan haZIrah Halil .
Lokasi pengambaran – lokasi biasa – biasa je : Pantai Eye on Melaka .
So ini lah hasilnya ! . gambar yang separuh diambil mengunakan mode Manual . dan Separauh auto je . HAHA . da penat . so enjoy it ! muahahah ..


























Sunday, 14 October 2012

|| Buah atY saya Exam selama 5 Hari || start t0m0rr0w ~


Asalamuailaikum ! M0rning u’ols
Jam sudah menunjukkan 04.11 a.m !
Cik ryn dah menguap dah . HAHA . Macam nak bagi penampar je kan , baru start menulis dah menguap !~

Yelah , tgk lah jam dah k0l bape . ngantok sesangat ! Tapi yang masalahnya Cik ryn tak b0leh tid0r ! arghhhh ~ reasons :  kenapa tak boleh tid0r | cik Ryn membuta petang J
HAHA !.. Padan muka Cik ryn !

0keh , ayuh teman cik ryn bercerita ,“ Pengarang Jantung saya Exam esok “ 
! HAHA. Depa yang nak exam , cik ryn yg bercerita .. heeee ~ sape2 yang nak exam nie cik ryn !
| Mellisa | Mellinda | ~ si budak kecik tuh . ingat tak blog cik ryn sebelum nieyh ? Dah lupa ? Recall balik | hee J|

Exam apa yang makcik berdua tuh nak amik ?
Sekolah Tadika Jeee | HAHA| ~ Senang je ! Kacang je ! Ta payah baca buku confirm lulus cemerlang | tapi itu kalau cik ryn yg jawab |dengan umur cik ryn | 21| tapi kalau dengan umur diaorang yg baru | 5 | dan | 4 | tahun ! confirm kena ulang ~ kaji !

Masalahnya Makcik ber | 2 | tuh bace buku ke tak ?
~ Itu yang Cik ryn nak membebel2 ~ mana taknya Friday yg lepas 12 | okt | 2012 ~ mummy & daddy dia bawaklah pegi h0liday ~ release tensi0n kon0n2 ! HAHA .
So Friday and Saturday je my sis pergi . Saturday dalam tengahari dah balik menuju ke Melaka balik . H0liday mane cik ryn ? | p0rt dikson | ~ kond0 TNB ~ untuk staff sajeee J
So start lah sabtu petang si makcik ber | 2 | tuh ulangkaji pelajaran ! HAHA . Korang nk tahu tak ape yg teachers besar die cakap tentang buah hati cik ryn nie Semasa di sek0lah ?  okeh sambung bawah pulak J

Peragai | Mellisa | & | Mellinda | di ~ skool
|| Mellisa || 5 Tahun || 
 Banyak angin – HAHA . kenapa cikgu cakap banyak angin ? kalau k0rang penah tengok citer cina dulu2 kan ada maharaja china kan ? cikgu besar cakap mellisa macam maharaja itu ! yang banyak angin . kira ikot m0od lah . kalau m0od die pagi2 itu baik . maknanya sampai tengahhari lah 0k ! yeah | 5 ***** | stars | tapi kalau pagi mo0d die terbalik , HAHA .. Cikgu besau p0n tak berani nak teg0r  ! ay0yo.. baru 5 tahun . hmm .. klo dengan Cik ryn nieyh ~ sorry lah jgn nak merajok2 !  tahu ke tak tahu ke cik ryn tahu h0mework must be d0ne before kelas kafa 2.30pm . s0 die balik sko0l dlm 12.30 p.m. sampai rumah , tukar baju , makan2 ! dan ter0s buat h0mework ! yelah , nanty balik kafa dah pukol 5pm pastu nak keluar bermain kat taman lah .. mummy balik dalam around k0l 8-9 pm . sampai umah mummy . dah penat pastu nak tid0r ! biler mase nak buat kan ?

~ Pandai – yess ! im know . teacher tayah cakap p0n , cik ryn dah tahu . yelah buah hati saya kan ! . dan cik ryn suka die pandai yelah , kecik lah kena bijak pandai .. nty dah besar lagi pandai !


~ Rajin – yer , memang rajin .tapi ikot mo0d lah ! HAHA . TAPI KADANG2  jerr …kadang2 memang dia rajin sendiri .! J

~ Talk active ~ biasa lah , mak t0k orang famous Taman , Mak een die orang famous TNB .. HAHA .. GILER  tak talk active ! tapi cik ryn nak die talk active bile perlu jeee ..biler teacher start mengajar .die perlu Fokus ! yeahhh !

|| Mellinda || 4 Tahun ||
 
~ Pandai yess ! im know . teacher tayah cakap p0n , cik ryn dah tahu . yelah buah hati saya kan ! . dan cik ryn suka die pandai yelah , kecik lah kena bijak pandai .. nty dah besar lagi pandai !

~ suka tid0r dalam kelaz – ya Allah , biler cik ryn tahu jer die suka tid0r dlm klz , cik ryn p0n melenting lah ! HAHA … walaup0n umur baru 4 tahun , baru nak belajar sek0lah . tapi die kena lah focus .. tak moh tido . tak moh bermain . ini tak , hmmm ~ tapi cik ryn dah warning die hari itu “ cik ryn cakap lah – kalau , mak een tahu adek tidur dalam kelas lagi , mak een bawak r0tan . r0tan kat situ jugak . Faham ? “ so die agak kecut jugak .hihi J

~ Rajin – yer , memang rajin .tapi dia tak  ikot mo0d lah ! dia memang sangat2  rajin tak perlu di suruh .akan buat sendiri .! J

~ Talk active sambil Mengarah ~ biasa lah , mak t0k orang famous Taman , Mak een die orang famous TNB .. HAHA .. GILER  tak talk active ! tapi cik ryn nak die talk active bile perlu jeee ..biler teacher start mengajar .die perlu Fokus ! yeahhh ! HAHA , bab mengarah tuh cik ryn tak pasty . nty cik ryn reconfirmkan okeh J

S0 esok sampai lah exam akhir tahun 2012 sebelum bercuti Panjang ! heee …so k0rang plz pray for my buah hati semoga tenang menjawab soklan exam esok ! dan seminggu nieyh , okeh .~ to mellisa dan Mellinda Semoga b0leh menjawab soklan exam esok yer ! dengan hati yang tenang ! dan minda yang cemerlang ! chaiyok2 …

So , cik ryn nak stopkan taipan cik ryn pada pagi M0nday ini ! . nanty cik rynn sambung lagi berblog …. Dadaaaaa ~ Asalamuailaikum ! 


Sunday, 7 October 2012

U & Me ~ bUddIes forever :)


Asalamuailaikum !
Hai , Bertemu kembali ..
Di muka Blog cik ryn :D

Today , cik ryn nak share sumthing benda yang hari- hari dengan kita .
Apa dia? Penting ke ? Hmm.. sangat - sangat penting dalam hidup Cik ryn .
Ape benda itu ?
“Buddies” !

Yeah , Seorang kawan . yang sangat baik . prihatin . Caring . dan yang paling penting kami seperti adik beradik yang sama umur
dilahirkan berlainan ibu ..dan dibesarkan berlainan family tapi hati kami tetap bersatu seperti adik beradik yang di cincang airnya tak
akan putus ! hye my buddies , hazirah , yanti , ecah , ekin , mai ,mija , afiq, azizi, zul , azam , ayit .. HAHA  .. tengkiu be my buddies ! and to my new buddies yg baru kenal tapi kami mcm dah lama kenal wani & zizie teng jugak sayang . this story 4 u all ..



Buddies and Kawan ?? Tiada beza ker?
- Hmm , Sama je .. cuma buddies lebih rapat dari kawan .

Kawan ada berapa jenis ??
Ini dia petikan kata dari "Imam Al-Ghazali”

"Imam Al-Ghazali berkata, kawan dibahagikan kepada 3 jenis :-

1.Kawan yang ada ilmu

  • Bila kita berkawan dengan dia, dia sentiasa bagi ilmu dan nasihat kepada kita.
Imam Al-Ghazali kata jangan lepaskan kawan yang sebegini .
  • Berkawanlah dengan dia  kerana kebaikan yang banyak akan diperolehi.

2.Kawan yang tidak ada ilmu tapi terima ilmu kita bagi.

  • Dia tidak berilmu tapi kita ada ilmu dan dia terima ilmu dan nasihat agama yang kita sampaikan kepada dia.
  • Imam Al-Ghazali kata jangan lepas kawan ini.
Berkawanlah kerana dengan kita sampaikan ilmu dan nasihat kepada dia, dia dapat laksanakan perintah Allah.

3.Kawan yang tidak ada ilmu dan tidak mahu menerima ilmu.

  • Kita ada ilmu tapi bila kita bagi ilmu dan nasihat kepada dia, dia tak terima dan macam-macam lagi alasan iaitu dia menolak ilmu dan nasihat yang kita bagi.
  • Iman Al-Ghazali kata jangan kawan dengan orang macam ini kerana tiada bagi manafaat kepada kita dan dia. Dan takut-takut kita pula yang terikut cara dan tingkahlaku dia yang membawa kemaksiatan kepada Allah s.w.t


Nabi s.aw. bersabda...

"Seseorang itu akan ikut siapa yang dia kawan. Jika kamu berkawan dengan tukang jual minyak wangi dan kamu tidak mampu membeli minyak wangi itu tetapi setidak-tidaknya bau harum minyak wangi akan kena juga pada pakaian kamu DAN jika kamu berkawan dengan tukang ketuk besi, biarpun percikan api daripada ketukan tidak kena pada kamu tetapi bau asap api akan kena juga pada pakaian kamu "

Kesimpulan hadis: -

Umpama berkawan dengan tukang jual minyak wangi iaitu kita berkawan dengan orang yang baik-baik iaitu orang yang selalu ingat pada Allah, orang yang selalu pergi masjid, selalu ikut kuliah agama, selalu bagi nasihat dan ajak ke arah kebaikan. Jadi bila kita berkawan dengan orang macam ini kita akan ikut dia pergi masjid dan buat perkara-perkara yang disuruh oleh Allah dan tinggal perkara-perkara yang dilarang oleh Allah.
Umpama berkawan dengan tukang ketuk besi iaitu kita berkawan dengan orang yang tidak ingat kepada Allah, orang yang selalu buat maksiat dan selalu ajak kita ke arah kejahatan. Jadi bila kita berkawan dengan orang macam ini kita akan ikut cara dia. Kalau dia kaki karaoke, kita pun akan jadi kaki karaoke, kalau dia kaki perempuan kita pun akan jadi kaki perempuan dan sebagainya.
Dalam berkawan , tiada istilah Tak Nak Beri Keselesaan untuk elakkan kite lebih rapat dengan seseorang . Baiknya seseorang lelaki dengan seseorang perempuan atas dasar seorang kawan jangan lah sesekali
kita menafikan hak tersebut .lelaki dan perempuan masih lagi boleh berkawan baik seperti buddies .tanpa ada sebarang perasaan lebih dari seorang kawan .dengan niat yang dipasang oleh mereka sebelom berjanji untuk berkawan ! Tetapi jika jodoh itu ada , kita sebagai manusia tidak berhak menolak sebarang kemungkinan
Dan more important is tiada jugak istilah Pijak kepala buddies ! HAHA . Dari Pijak kepala kawan ? baik Cik ryn pijak badan dia sekali . biar patah riuk ! HAHA . 


Mungkin selama ini kita pernah terasa dan sakit hati sesame kita , tetapi masih mampu cover disebalik senyuman. Kutuk mengutuk itu perkara biasa la. Tapi perkara yang lebih serius daripada itu, maybe rase nak terajang atau cincang2 aje. Sabar, sabar dan sabar..Tak perlu la kita membenci dia, tak perlu balas dendam.  Anggap sahaja ini suatu ujian.
 
Apa pun perkataan dia kepada kita, walaupun sangat mengguris hati, tentu itu terjadi dengan izin Allah. Anggap sahaja ini episod atau ujian yang harus kita lalui untuk menguji keimanan kita.




Pesan dan Nasihat Luqman al-Hakim kepada anaknya: “Wahai anakku, hendaklah kamu ingat kebaikan orang dan lupa kejahatan orang. Dan hendaklah kamu lupa kebaikan kamu terhadap orang dan ingatlah kejahatan yang kamu lakukan kepada orang.




  

  Saling Memaaf – maafi diantara kita – buddies
Dia pernah dan akan sentiasa menjadi sahabat baik kita, pasti terselit kebaikan yang pernah dilakukan kepada kita. Oleh itu maafkanlah dengan ikhlas dan dada yang lapang. Ya, dengan ikhlas.
Kenapa?
Kerana orang yang ikhlas selalu percaya bahawa Allah akan sentiasa memberikan yang terbaik kepada hambaNya. Orang yang ikhlas akan lebih mudah menangani hatinyanya untuk selalu menyerahkan segalanya hanya kepada Allah. Hanya kepadaNyalah dia mengantungkan harapan.

“memang sukar membiarkan cinta membimbing kita bila hati kita disakiti. Tetapi, biarpun luka hati itu kecil atau besar kita tidak akan boleh benar-benar bahagia sebelum memberi maaf dengan keikhlasan. Nescaya kita akan bahagia :)
 Insyallah
SO U'OLLS ! TENGKIU BE MY BUDDIES !
luv u more n more !

Saturday, 29 September 2012

~SecRet AdMireR~

Asalamuialaikum ..
aftern00n  ! 
Dah lunch ?
breakfast saya sudah .. tapi lunch ?? puasa .. HAHA
Rajin kan saya berblog ? HAHA ..
Jom citer pasal secret admirer . macam mane kiter nie sebagai kaum hawa nak tahu yang kaum adam sedang admirer dekat kiter ? hukhuk ..jum ,cik ryn nak share .. 
tips nie cik ryn bace dekat majalah .. dan cari sumber2 di internet ..

 

Tanda-Tanda Perempuan Mempunyai Secret Admirer 
  • Perhatikan Bahasa tubuhnya - Jika dia suka anda, anda mungkin melihat bahawa dia lebih cenderung untuk mendekati anda. Perhatikan jika dia cuba menonjolkan dirinya ketika anda ada.
  • Perhatikan 'eye contact' dia. - Jika dia suka anda, anda akan perasan yang dia sering melihat anda. Kalau dalam cerita kartun, efek elektrik akan ditambah apabila mata anda bertentanagan. Tetapi, ini boleh mendatangkan rasa tidak selesa jika anda tidak menyukainya (atau sebaliknya). Perhatikan pula sama ada dia senyum, nampak gugup ataupun nampak benci pada anda.  
  • Perhatikan sama ada dia cuba ikut apa yang anda minat. Perhatikan cara dia melayan anda - adakah dia seakan mengurat anda, hanya untuk mencuba dan mendapatkan perhatian anda? Ianya perkara biasa bagi seorang lelaki untuk menggoda perempuan ketika dia menyukai perempuan itu, tapi ingat, seseorang masih boleh menggoda seseorang, walaupun jika mereka tidak tertarik kepada mereka (seks). Tapi ingat, tidak semua lelaki mempunyai perangai nak mengurat. Ada sesetengah lelaki nampak cool je tapi dalam hati dia sayang anda
  • Semak sama ada dia nampak gugup. Ketawa yang agak kekok, telapak tangan berpeluh, gelisah, cepat-cepat berpaling muka daripada kamu apabila anda perasan yang si dia sedang memerhatikan kamu. Itu semua adalah tanda-tanda dia syokkan anda. Juga perhatikan jika anda memanggil namanya, adakah dia terus berpaling atau berpaling secara bajet normal.
  • Senyum - Jika si dia nampak tersenyum lebar adalah petanda baik. Perhatikan juga adakah dia selalu cuba untuk berada dalam situasi bertemu 'face to face' untuk memberikan senyuman kepada anda.
  • Perhatikan rakan-rakannya. Jika kawan-kawan lelaki dia tahu dia tertarik pada anda, mereka mungkin akan memberitahu pada si dia akan kehadiran anda di situ. Mungkin juga mereka akan bagi isyarat bahawa dia sukakan anda. Adakah mereka tersenyum? Adakah mereka pandang si dia atau sengaja menyakat dia? Jika ada tanda sebegini, mungkin anda sedang mempunyai secret admirer.
  • Pasang perangkap. Anda cuba cari seseorang yang dia tidak kenal kemudian suruh 'mr. unknown' tu pergi kepada si dia dan tanya siapakah anda dimata dia. Paling tidak pun cari kawan dia dan minta dia selidik sama ada dia minat anda atau tak.

  • Cuba berseorangan - Beri dia ruang untuk mendekati anda. Jika anda minat dia dan anda tahu dia minat anda tapi anda sendiri duduk berkepit dengan kawan-kawan 24 jam, macam mana nak bagi peluang pada si dia untuk meluahkan rasa hati jika tekaan anda itu tepat. Tapi hati-hati, jangan berseorangan di tempat yang tertutup. Ditangkap khalwat nanti!
  • Perhatikan tingkah lakunya dalam perbualan. Kadang-kadang, bagi lelaki biasa mengajukan soalan dan orang lain mencelah, dia hanya akan melupakannya. Tetapi jika anda melihat bahawa dia masih terus bertanya atau menukar subjek kembali kepada soalan sama sehingga anda menjawab, maka mungkin dia minat anda. Tetapi jika topik ini sesuatu yang serius, dia hanya mungkin ingin tahu kerana timbul perasaan curiga.

  • Perhatikan tanda-tanda ini juga:
  • Jika dia ingin berbual dengan anda sepanjang masa.
  • Jika dia mula menunjukkan perangai yang lebih baik ketika anda di sekitarnya.
  • Jika dia selalu mengatakan ya apabila anda meminta melakukan sesuatu.
  • Jika dia melayan anda berbeza dengan perempuan lain.
  • Jika dia sering anda ketika anda sedang tersenyum ataupun ketawa.
  • Jika dia bertindak seolah-olah 'ulat bulu'.
  • Jika dia nampaknya ingin selalu berada situasi bersama kamu.
  • Jika dia cuba rapat dengan anda.
  • Jika dia cuba untuk membuat anda tertawa.
  • Jika dia selalu berada ketika anda berada dalam kesusahan..
  • Jika dia sering mengajak anda keluar terutama majlis-majlis yang bermakna.
  • Jika anda dilihat mesra bersama kawannya dan nampak dia cemburu.
  • Jika dia sering bertanyakan khabar.
  • Jika dia cuba untuk rapat dengan kawan-kawan anda.
  • Jika dia sering bertanya tentang diri anda pada kawan anda.
 best kan auntie nie ader "admirer" HAHA

   
 kesian boy tuh ,perempuan tuh pandang boy lain =( 

So gurl , k0rang dah b0leh start ricky2 siapa diantara k0rang , yg tgh admirer kt k0rang :) 
cik ryn tade admirer ker ?wah gitu soklan ..HAHA ... saya ada admirer , waallahualam..tp saya admirer orang ? ada kottt (jawapan selamat gitu ...) 
so hve enjoy ya ..bubye ..

Friday, 28 September 2012

BUah Hati pengaRang jantung cIk eryn =)

Asalamuailaikum ... 

berbloggg lah cik ryn malam ini ... 

rajin pulak kan ? HAHA ... biasalah ... cik ryn akan update bila ader masa terluang . 

Jom... bace apa yg cik ryn nak share malam ini =) 

Baca tajuk cik ryn memang debomm debass ... haha ... buah hati ...pengarang jantung ...perghh adakah cik ryn in love dengan seorang putera raja ?? atau pon putera katak?? hihihi ...nak tahu ke ??

 

"Ketinggian , rupa wajah , berat badan dan umur bukan penghalang untuk seseorang itu untuk bahagia" cik ryn pegang dengan kata-kata ini .. "Ketinggian , rupa wajah , berat badan dan umur bukan penghalang untuk seseorang itu untuk bahagia" cik ryn pegang dengan kata-kata ini ..


Cik ryn bangga dengan apa yang saya ada , berat badan yang montel. rupa wajah  yang biasa dan ketinggian yang kategori normal . Apa yang cik ryn ada ini tak menghalang cik ryn untuk bahagia . Sebab , Allah dah wujudkan orang yang boleh membuat Cik ryn bahagia dengan telatah dia .


Bahagia bukannya terletak pada seorang lelaki yang bernama Teman Lelaki semata - mata . Banyak juga cara yang boleh membuat kita bahagia .Bahagia bila dikurniakan family yang sangat baik . bahagia bila kita dikelilingi dengan sahabat sejati . Kadang - kadang cik ryn ada juga dengar orang - orang yang bijaksana cakap " Alah , bila hubby saya muncul , saya mula merasai bahagia ! " wow , statement ini perlu tukar yer cik kak syg ..


Hihi.. Cik ryn bahagia sekarang bukan sebab oleh seorang sang Putera raja yg berjaya mencuri hati Cik ryn yer .. tapi cik ryn bahagia munculnya Puteri kayangan yang muncul dalam hidup ryn pada tahun 2007 , 2008 dan 2010 !  Yeah , puteri- puteri kayangan yang dilahirkan oleh kakak cik ryn , iaitu mummy kepada puteri2 tersebut . Jom , cik ryn kenal kan seorang demi seorang puteri kayangan itu .


Di mulakan dengan , Puteri yang sulung , Mellisa Nur Zahlia , berusia lima tahun dan sedang bersekolah tadika cina di taman pok0k mangga . Seorang yang sangat bijaksana , cantik , dan pandai bercakap . Short name die "Eisya" tapi nenek dia , ibu cik ryn panggil kak yang bermaksud kak sayang ..

 


Puteri yangg kedua , Mellinda Nur sofea , berusia empat tahun , sama jugak seperti kakak dia . sedang bersekolah tadika ditempat yang sama . seorang yang cantik , pandai dan kuat menangis . Budak kecik ini  juga seorang yang sangat pelat dalam percakapan . Al - maklumlah , lidah tergeliat masa menyusu kot , Hehe .Dia pon ade  Short name juga , dia dikenali  "Einda" disekolah tadika dan Kelas Kafa . Ataupon nenek dia panggil Gurl atau kak adek . seorang yang sgt kelelememeh !  


Seterusnya Puteri yang terakhir , Marrissa Nur Damia , berusia 2 tahun , dan belum bertadika . Bila kakak- kakak dia ke sekolah , dialah peneman sejati nenek dia di rumah . Melayan maktok dia bercakap , membebel , kemas rumah (menyepahkan lagi ada) .Dia seorang yang sangat comel, cantik ,bijak , cerdik dan gedik ! HAHA .shortname budak nie pon ade jugak . nama die " baby" atau maktok dia panggil manja . sangat aktif untuk bercakap . 

 Dah kenal dah ? Puteri-puteri kayangan cik ryn ?? so sure lah kan bukan putera raja ea yang membuat hidup cik ryn setiap hari semakin bahagia !  Diaorang  lah pengubat rindo cik ryn pada ayah cik ryn . biler ayah cik ryn meninggal , hidop cik ryn sunyi . yelah cik ryn membesar tanpa kasih sayang ayah macam kawan - kawan yang lain . tapi cik ryn tetap happy dan bahagia sebab dikurniakan ibu , dan adik beradik yang sgt baik dan AWESOME ! Tapi yang pergi tetap pergi ,yang hidop kena teroskan hidop kan .

Cik ryn akui , dalam hidop nieyh kita tak b0leh lari dari berpasangan . yer Cik ryn juga sedang mencari Mr Right cik ryn . Dalam mencari sesuatu permata ,perjalanan yang harus cik ryn tempuhi jugak mesti berliku dan perlu akan pergorbanan . tapi tak apa , cik ryn akan terus berdoa semoga perjalanan itu dipermudahkan oleh Allah s.w.t . Amin Insyallah .


"Ya Allah! Aku minta kepada Engkau semua kebaikan masa kini dan akan datang samada yang aku ketahui atau tidak dan tahu dan aku berlindung kepada Engkau dari semua kejahatan yang masa kini dan akan datang samada yang aku tahu atau tidak."


"Saya tak mengharap untuk menjadi orang yg terpenting dalam kehidupan awak,Kerana saya tahu permintaan itu sangat besar bagi saya. Cuma pada suatu hari nanti bila awak melihat saya,awak akan tersenyum lalu berkata...."Dialah orang yg selalu menyayangi diriku".


Kata -  kata mudah diungkap ,tapi untuk menunjukkan apa yang diungkap sudah pastikan kita akan menuturkan perkataan sukar . Dalam hati cik ryn , cik ryn selalu berdoa agar dipertemukan orang yang tahu dan faham apa maksud menyanyagi . Cik ryn nak , memberi hati cik ryn pada orang yang ikhlas menyanyagi  bukan untuk disakiti . Alhamdulilah , 21 tahun cik ryn hidop dan tidak merasa apa itu kesakitan cinta .


Cukuplah pelengkap hidup cik ryn buat masa sekarang ini, yang mempunyai family yang sgt memahami ,anak-anak kecil yang punyai telatah mengembirakan hati cik ryn , kawan-kawan yang sangat memahami jiwa cik ryn . Biarlah cik ryn dahaga kasih sayang cinta dalam percintaan , tetapi jangan lah cik ryn haus dan dahaga kasih sayang Allah s.w.t dan family . 

 

Dengan Cinta Datangnya Sabar,
Orang Bercinta tiada Gusar,
Apa berlaku hanyalah Mata Kasar,
Mata hati tetap berkobar-kobar.

Dengan Cinta tiada Was-Was,
Apa dibuat biarlah berbalas atau tidak berbalas,
Waktu bersua, diri sentiasa kemas,
Wangian harum, percikannya ikhlas.

Dengan Cinta Sentiasa Mahu Berhubung,
Juga Rasa Mahu Bersama,
Harapan tinggi sampai ke penghujung,
Selepas Nyawa bertemu di Syurga

Dengan Cinta datang pengorbanan,
sentiasa hidup dalam bantuan,
Sungguh indah Hidup Bertuhan,
Kerana Allah, Cintaku murnikan.

Lembaran Cinta tanda kekuasaan,
Sentiasa ada sepanjang Zaman,
Melalui Kekasih Dia Sampaikan,
Buat pedoman cinta sepanjang Jalan.

Dengan Cinta penuh Pengharapan,
Takutnya hilang cinta dari Tuhan,
Sentiasa Diri dalam Persiapan,
Sampai waktu, akan disemadikan.

 Disebalik tabir diriku ini, ada SEKEPING HATI. ♥ Dan... HATI ini ALLAH yang PEGANG. :)" insyallah ..
Jom , Cik ryn nak share dengan korang gambar2 buah hati cik ryn 




.

Ok u'olls , semoga happy yer ape yg cik ryn share kan !  after this cik ryn akan share tentang secret admire cik ryn . opss .. HAHA .. NITE ..

Monday, 24 September 2012

Miss Ryn_Mohd WARDED in KPJ DAMANSARA - why ??

Asalamuailaikum ... hye u'ollls ,.. sorry sesangat lama sangat tak update blog .. ryn jatuh sakit dan ryn kena warded . huh ?? terkejutkan ... okeh ... jom ryn story .. satu persatu .. macam nie .. Wednesday 27.06.2012   .. ryn amik lah MC , sebab ryn kena follow up medical dengan dr ryn ... so ryn dari Cheras ke KPJ damansara naik lah motor nouvo kakak ipar ryn .. so pagi itu ryn sampai lah di kpj damansara pada 8.00 am ... so ryn punyer time medical check up dengan Dr ryn pukul 10 .00 a.m .. hee sooo ryn sampai awal kan .. tahu ryn buat ape ??? hahaha .. Membuta lah .. ..so ryn duduk lah dekat sofa kpj ryn tarik tudung ryn smpai ke bawah dagu n ryn pasang walkman n teros start membuta .. SO ryn membuta la selama 2 jam lebih .. tepat kol 10.30 a.m ryn terjaga .. n teros betol2 kan tudung .. n teros ke restroom untuk cuci muka .. n tepek lah bedak cikit kan .. HAHA .. so lepas tuh ryn pon teros lah jumpe dengan Dr ryn .. n lepas habis je jumpe dengan dr dato harun , ryn pulak kena jumpe dengan dr paul dr amerika .. sebab kes ryn cm berbahaya cikit .. so bile dah berbincang dengan kedua2 dr .. so dyeorng decide untuk buat satu operations emengency .. Ya Allah ., mase tuh perasaan ryn mmg berdebar2 .. mesty korang tertanya2 kan ryn sakit ape ni . actually ryn nie sebenarnya ade infection kt dalam perut ryn .. so dr ta nak teros kan dengan infection tuh .. so dalam pukol 3.15 pm hari yang sama yn jumpe dr .. ryn masok bilik opertions ... seram sejuk je bilik tuh .. ryn walk in okeh dalam teater operate tuh .. lagi lah ryn seram .. ryn tengok bahan2 yang dyeowng nak gune mase bedah ryn .. dalam hati ryn tak habis2 berdoa semoga dipermudahkan .. ape yg akan berlaku nanti .. pastu ryn kena baring lah atas katil bilik bedah .. so mase nurse bersiap sedia nak sediakan ryn , dr  bius pon datang jumpe ryn .. die bagi lah ubat bius dekat ryn and die suruh ryn mengucap banyak dan selawat ... tup2 .. airmata ryn mengalir .. sebak sangat2 .. ryn rase macam mase ryn dah ta lama lagi .. so ryn pon bace lah Al fatihah , selawat banyak2 ..dan mengucap banyak2 .. dan bila ubat bius tuh Dr dah cucuk kt tangan ryn , so ryn dalam mase 10sec ryn dah ta ingat apa2 ..n tertidur .. so ryn tak tahu ape yg berlaku n ape yg dr buat . ryn tersedar biler dr bius kejut ryn suruh bukak mata , n sedarkan diri .. mase tuh ryn terjaga tp ta boleh na bukak mata sangat sebab ubat bius tuh masih ade .. mase tuh hanya tuhan je tahu sejuknya macam mana .and ryn mengigil yang amat .. and ryn teros menangis sebab sakit dah mula rase ..n teros memanggil ibu ryn ..ryn sempat tanye dr bius ryn abis dibedah pukol berape . dr cakap dalam araound 6.45 pm ..  dr suh ryn bersabar ,, n rehatkan diri .. nanty nurse akan hantar ryn ke CCu .. pastu ryn da ta ingat apa2 , ryn teos tidur .. smpai ryn terjaga , ryn tengok ryn da dekat ccu and sebelah ryn ader tunang abang ryn rozie die tegah jage ryn sementara nak tunggu ibu n kakak berserta abg ipar dan ank buah ryn 3 org dr melaka .. so ryn masih lagi mencari ibu ryn .. sebab masih sakit sangat2 .. dan ryn teros tekan button merah untuk panggil staff nurse .. bile staff nurse dtg .. ryn teros cakap nak ubat tahan sakit .. sebab ryn da ta tahan .. so staff nurse pon bagi lah ubt t .. n ryn terlelap balik .. Dalam kol 9.00 pm .. ibu ryn pon smpai.. ibu smapai teros sebut name ryn dan usap kepala ryn .. mase tuh hanya tuhan je yg tahu kasih sayang ibu sebenarnya bleh melegekan kesakitan .. mase tuh ryn ,mmg tgh sebak .. sebb sakit , pastu sb rindu kn ibu .. so ibu teman kan ryn dalam  bilik tuh ... smbil usap kpla ryn ... kasih ibu bawa ke syurga !

Tuesday, 26 June 2012

Kaum ADAM , Macho ke awak bile "MEROKOK"

aSALAMuailaikum ... hye u'olss ... sihat hari ini ?? Dah makan ?? ops .. hihi . lupe pulak dah pukol satu pagi .
tak kan tak makan lagi kan .. hehe .. ryn last update blog ahad yang lepas .. so hari ini nak masok hari  rabu .. dah 2 hari tak update blog .. busy lah ryn lately nie .. okeh hari ini ryn nak bebelkan pasal lelaki yang merokok n then hembuskan asap rokok depan perempuan .! ryn memang pantang lelaki macam tuh .. plz dear jgn nak tunjuk macho dengan peragai kamo yg konon2 HUMBLE ~ tapi sebenarnya tuh bukan humble ! tp BIADAP ! .okeh saya tahu U dengan rokok memang tak boleh nak dipisahkan .. tapi plz syg2 ...if u nak smoking tengok2 lah makcik2 .. kakak2 yang sedang pregnant , nenek2 yg dah berusia .. dan kalau boleh . kamu2 yg ganteng tolong lah hormat kami nie yg kaum hawa .. bukan minta hormat yang macam mane .. cuma kalu boleh nak hisap rokok tuh ..pandang2 lah sekeliling dulu .. tak pon hembus lah asap rokok di kawasan yg tiada orang .. Yela , maybe u 'olls yang kaum Adam rasa sangat-sangat macho bile menghisap rokok .. tapi sebenarnya , kami yang kaum hawa nie tgk ta macho pon .. HAHAHA .. maap lah yer kaum adam sekalian .. bukan nak mengata .. tp seriusly memang tak macho pon .. lagi membuatkan kaum adam nie berbau adalahkan .. kami kaum hawa nie tak nak lah bagi khutbah free tentang rokok .. yelah masing2 dah besar n da boleh pikirkan rokok tuh membahaya kan kesihatan . anyway .. ryn cuma mengharapkan kaum adam yang merokok , syg lah nyawa anda yer .. dan nyawa org yang anda sayangi .. ryn berharap sgt2 ,.. suatu hari nanti malaysia nie akan bebas dari perokok2 tegar .. yang berhenti merokok ! .. sayang lah nyawa2 kaum adam tu .. nyawa  bukan boleh dibeli .. hmm .. lagi yg sudah berkhawen n mempunyai anak .. kesian kt ur children .. nak membeSar dengan udara sekeliling yg segar .. bukan dengan asap rokok .. anyway lastly ape yg ryn nak cakap .. maybe ryn cerita di blog sbb ryn mengharap orang yg ryn syg bace blog nie and timbul kesedaran untuk berhenti merokok .. tak rugi pon berkorban untuk yg tersayang .. right  ?? heee .. anyway cukup untuk hari ini .. esok lusa ryn update lagi ye .. wahai kaum adam .. ryn mohon maap yer kalau anda terasa dngan apa yang ryn tulis .. kalu u'olls tak boleh nak terima tak ape .. ryn cuma share pendapat jer .. .. daaaa .. nite ... 








 

Sunday, 24 June 2012

Dapur gas Umah "TERBAKAR" !!

Asalamuailaikum u'olls ... 
Dah makan ?? esok keja kan ?? esok ade yg sekolah kan ?? so jgn tido lewat2 lah yer .. nie ryn update untuk yg pertama pd hari ini .. ok ape yg ryn na citer adelah .. bnda nie berlaku bawu je skejap tadi dlm area pukol 10 lebih .. mcm nie .. ryn masak maggie .. pastu .. tup2 .. gas abis .. so ryn tukar lah gas tu .. biler da settel .. ryn pon na on kan la gas tu balik .. nak sambung masak maggie .. sekali .. pommm .. gas meletopp .. ape lagi api naik lah .. so ryn terkejot cmpor nak menangis pon ader ./. yang ade dlm kepala ryn .. umah terbakar n ryn kena selamatkan diri .. HAHAHA .. ok ryn tahu benda tuh mmg lawak .. tp ryn mmg dah ta boleh nak pikir ape dah .. berdebar2 ! .. so ryn biarkan je .. n ryn teros lari cari kunci umah , bukak umah .. dan ketok pintu umah abang bujang sebelah .. ! OMG ! NASEB BAIK ADER HERO ... hahaha .. bkn nak mengatall .. tp sgt syukur alhamdulilah .. sbb brothers tuh sudi nak tlg ryn .. n die lah padam kan .. lepas semua da ok .. brothers tuh pon balik lah umah die .. YA ALLAH ... malunya .. tuhan saje tahu .. yelah .. malu giler .. sgt2 malu .. pastu ryn pon pikir .. ape lah bnda yg ryn boleh buat ! .. pasang gas pon ta betol .. dan bole meletop ! .. sedihhhhhhhhhhhhhhh .. hmmm .. korang nak tgk tak gambar dapur ryn tuh .. ryn amik selepas kejadian lah .. bkn semasa kejadian tuh .. tengs to abg sebelah .. coz jadi hero sy .. haha ...  nah tgk nie .. terok tak ?? terokkan .. so kawan2 jgn jadi mcm ryn ye .. HAHA .. dapur terbakar .. mmg anak dara ta boleh masak lah jawabnya .. heee .. k enjoy yer bace blog ryn nie .. anyway nite u 'olls ... tido awal yer syg2 semua .. lollaaaa ... hiuiii .. 


Gambar dapur ryn selepas kejadian