Saturday, 12 January 2013

Azam Baru Budak c0mel ^_^

2012 tetap dalam ingatan



Hai , Asalamuailaikum .... Selamat Malam ...
 
How ur t0day ? ok ? heeheh .. opss .. giler lama tak update diary buruk saya nie kan . Ala maklumlah ... busy je memanjang ... 

Eyh ! Dah 2013 .. Alamak .. ryn rasa belom terlambat lagi kan nak wish k0rang happy new year lagi kan ..
Selamat Tahun Baru buddies semua .. Azam baru .... Semangat Baru ....  tapi belom Bf baru lagi ok .. hahaha .. sebab yang lama p0n tiada lagi .. hihihi ... ok chop .. tamo cerita pasal Bf ... ryn nak cerita pasal azam ryn untuk tahun ini  ... jom .... bace azam ryn ...

1 - Bermula Untuk Berhijab yang KEKAL . 
* Aik , mesti semua tertanya-tanya2 ... eyh cik ryn bukan memang berhijab ? hihihi ... sebenarnya cik ryn berhijab bila berkerja dan ada masa2nya .. Astaga ... terukkan peragai ... ingat berhijab itu main2 .. Tapi alhamdulilah .. cik ryn harap lembaran 2013 nie akan membuka satu lembaran baru untuk cik ryn terus kekal dengan hijab cik ryn .. amin2 .. Doakan cik ryn yer buddies ..:D


2- Sambung Pengajian Yang tertangguh selama 4 tahun yang lepas .
* Actually , cik ryn adalah bekas student Kolej Universiti Islam Melaka . dalam bidang Diploma Pengajian Islam Sumber Manusia . tapi apa kan daya .. rezeki cik ryn untuk berkerja dipanggil .. dan cik ryn terpaksa quit study and berkerja di TNB . Tp itu bukan penghalang cik ryn untuk terus berusaha mendapatkan segulung diploma/ijazah untuk arwah ayah cik ryn dan ibu cik ryn yg tersayang ... amin .. mudah2 han ... Allah memberi jalan .. Dan insyallah , cik ryn akan bergelar student di open universiti Malaysia dalam degree Human Resources tahun 2013 .. Insyallah ...

3- Permohonan Pertukaran ke Melaka .
* Cik ryn nak tukar melaka ? Wow ... bila2 .. hihihi ... harap2 lah yek buddies pertukaran cik ryn di restui oleh my big boss . amin .. kalau boleh tahun ini lah .. sebab kekosongan pon dah ada . Hmm ... harap2 .. reasons cik ryn diterima .. Eeeee ..anak ibu ... nak duduk melaka je . HAHA .. chop .. bukan ank ibu .. or anak ayah .. tapi sebab hati ryn di melaka .. bukan di KL . itu saja .. 

4- Berkhawin di tahun 2013 ...
* Hahaha ... wow ! ryn u want married ??? seriously ??? giler kentang ... wow .. dengan orang yang mana ?? berapa umur dia ?? keja ape ???  HAHA ..! ok .. chop ... itu azam cik ryn je .. sebab sy rase macam seru itu dah sampai . HAHA . Tapi jawapan untuk semua soalan di atas ... cik ryn tiada jawapan .. sorry .. sy masih lagi single dan belom berpunya .. cuma menanam azam saja .. mana tahu jodoh tahun ini .. amin .. 

5- Want to be Anak yang solehah , kakak yang baik , adek yang baik , dan muslimah yang baik insyallah .. 
* Azam ini tiap2 tahun ryn mesti ada .. yelah .. ryn tak nak berada di takuk yang sama . ryn tak tahu orang benci ryn dengan peragai ryn kan .. insyallah . ryn cuba berusaha lebih untuk mengubah ape yg patot diubah . tapi ryn tamo jadi orang lain demi orang lain .. im not hipokrit . :) 

6- Diberi Kesihatan Yang Baik 
* Alhamdulilah ... kesihatan ryn semasa tahun 2012 semakin baik ... dan ryn berharap jugak ia akan semakin baikkk dalam 2013 .. amin .. cuma .. ryn akan makin cubby .. hukhuk .. ayuh  ... kuruskan badan jugak .. hahaha ... 

Alhamdulilah , hmm .. acane ?? azam cik ryn tahun nie ... hope2 termakbul lah yer .. hihihi ..mudah2 han ... so buddies yang lain ryn pon doakan agar azam2 budiies jugak termakbol ... amin ... Salam sayang dari saya budak chomel :) x0x0 ...

2 comments: